ml> سال نو - مجمع طلاب شهرستان قیروکارزین
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 سال نو - مجمع طلاب شهرستان قیروکارزین

معرفی شهرستان

جمعه 88 اردیبهشت 4 ساعت 11:20 صبح

map1.jpg]

 

DORNA_x26x.JPG] DORNA_x2x.JPG] DORNA_x38x.JPG]

شهرستان قیروکارزین

 

شهرستان قیروکارزین در جنوب غربی استان فارس در فاصله 184 کیلومتری شهر شیراز قرار گرفته است. از شمال با شهرستان فیروزآباد و از جنوب با شهرستان خنج و لار و از شرق با شهرستان جهرم و مغرب با شهرستان فراشبند همسایه است . این شهرستان 72198 نفر جمعیت دارد که شامل جمعیت بخش مرکزی ( قیر ، کارزین ، مبارک آباد ، شهرک امام ، هنگام ) ، بخش افزر و جمعیت عشایری میباشد . از لحاظ آب و هوایی این شهرستان در منطقه نیمه خشک کره زمین قرار گرفته است .

در طول تاریخ منطقه قیروکارزین که بخشی از زاگرس چین خورده است ، همواره درگیر زلزله بوده است . بارندگی این منطقه معمولا از پایان مهر ماه آغاز میشود و بمدت 5 ماه از سال ( آبان ، آذر ،دی ، بهمن ، اسفند ) بطور نا منظم ادامه دارد و همچنین در فروردین ماه نیز در بعضی از سالها بارش کمی دارد .  در این شهرستان چشمه ها ، رودخانه ها و قناتهای فراوانی وجود دارد . که یکی از مهمترین رودخانه های استان فارس به نام رودخانه قره آقاج از حوالی این شهرستان می گذرد .

گیاهان دارویی و خوراکی در مراتع منطقه فراوان یافت می شود که عبارتند از گل گاوزبان ، ترشک ، توله ، شیرین بیان ( مهک ) ، آویشن ، موشکورک ، جاشیر ، کنگر ، سقز ، بابونه و ...

مراتع منطقه محل قشلاق یعنی زیستگاه زمستانه یا مورد استفاده چرای بین راهی بیست تیره از ایل قشقایی است .

محصولات کشاورزی شهرستان عبارتند از گندم ، جو ، برنج ، ذرت ، کنجد ، حبوبات ، هندوانه ، خربزه ، طالبی ، گرمک و ...

سد سلمان فارسی نیز در این شهرستان در حال آبگیری است که جهت مصارف کشاورزی و آشامیدنی مورد استفاده قرار میگیرد  . صنایع دستی در این شهرستان رونق فراوانی دارد و منطقه غنی از معادن باارزشی مانند معادن گاز آغار میباشد .

 

 

فرهنگ مردم شهرستان قیروکارزین :

دین همه مردم اسلام و مذهب آن شیعه دوازده امامی میباشد . زبان اصلی مردم فارسی است اما در دهستان افزر و زاخرویه اکثرا مردم عشایری هستند که یکجانشین شده اند و زبان مادری آنها ترکی می باشد که هم به ترکی و هم به فارسی سخن می گویند .

ضرب المثل ها نیز در این شهرستان جایگاه خاص خود را دارد از قبیل :

گونی ظرف نمیشه  همریش قوم نمیشه ، موری وقتی می خواه بمیره بال در می یاره ، دی ببین دختر بشناس ، تا گوساله گو بشه دل صاحبش او میشه .

قیروکارزین با قدمتی بیش از هزار سال جزء ولایت اردشیر خوره یکی از پنج ولایت فارس در زمان ساسانیان بوده است . وجه تسمیه شهر قیر را به دلایل وجود جوشش قیر ، داشتن  درختان انبوه و فشرده که از دور بصورت سیاهی بزرگ به نظر می رسیده و یا روایت های دیگر نسبت میدهند مانند  جمعیت بسیار زیاد .

علما و بزرگان :

1.   شیخ ابوطاهر مجد الدین محمد بن یعقوب مشهور به فیروز آبادی صاحب لغت نامه قابوس

2.   محمد بن حسین مقری حرم کارزینی

3.   شیخ علی ابن محمد ابن عبدالله طبیب افزری

4.   حاجی ملا محمد قیری و ... .

آثار و ابنیه تاریخی :

1. قلعه گبری                  2. نقش رستم                3. قلعه پریان

4. قلعه شفیع                 5.مسجدبلال                  6.گردنه شاهزاده عبدالله

 7. پل عروس      

 

 

 


نوشته شده توسط : رضاقاید

نظرات دیگران [ نظر]


سال نو

پنج شنبه 88 اردیبهشت 3 ساعت 12:29 صبح
از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شد؛
سال 1388 سال اصلاح الگوی مصرف
جام جم آنلاین: حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال نو، سال جدید را سالی مهم خواندند و با ابراز امیدواری درباره غلبه قدرت ایمانی ملت ایران بر همه حوادث و تحولات این سال، افزودند: با توجه به اهمیت "حیاتی و اساسیِ مصرف مدبرانه و عاقلانه منابع کشور"، سال جدید را در همه زمینه ها و امور، سال اصلاح الگوی مصرف می دانم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان، نزدیکی نوروز امسال را به ایام ولادت خاتم النبیین(ص) و امام جعفر صادق(ع)، باعث شرافت بیشتر عید نوروز دانستند و با تبریک این عید سعید به آحاد ملت عزیز ایران، هم میهنان خارج از کشور و ملتهایی که نوروز را گرامی می دارند، برای همگان سالی سرشار از نیکویی و سعادت آرزو کردند.

رهبر انقلاب اسلامی سال 87 را سالی پُر ماجرا خواندند و با اشاره به حوادث مهم داخلی و خارجی این سال خاطر نشان کردند: سال 87 با خبرهای خوش هسته ای که اثبات کننده توانایی ملت ایران و دانشمندان متبحر این سرزمین بود، آغاز شد و پرتاب ماهواره امید، ایران را در این سال در ردیف چند کشور صاحب این فناوری مهم قرار داد که این پیشرفتهای حقیقتاً شگفت آور، اَرج و اعتبار جدیدی برای ملت ایران به همراه آورده است.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به راه اندازی موقت و آزمایشی نیروگاه بوشهر افزودند: دنیا قانع شده است که راه پیشرفت هسته ای ملت ایران را نمی شود بست زیرا  پیشرفتهای ایران در عرصه های مختلف علمی و غیر علمی، نشان دهنده  بی اثر بودن تحریم هاست و اثبات می کند که ملت بزرگ ایران از درون می جوشد و رشد می‌کند و با اتکاء به جوانان پُر تلاش و سرافراز خود، تبلیغات و ترفندهای دشمنان را خنثی می‌نماید.

رهبر انقلاب اسلامی در این پیام نوروزی همچنین با اشاره به تشکیل مجلس هشتم و کارهای خوبی که مجلس و دولت با همکاری یکدیگر انجام داده اند افزودند: امیدواریم این همکاریها همچنان ادامه داشته باشد.

ایشان در زمینه مسائل اقتصادی به بحران عظیم اقتصادی جهان اشاره و خاطر نشان کردند: برغم این بحران بزرگ که از آمریکا شروع شد و طوفان سهمگینی در جهان ایجاد کرد و با وجود تحریمها، مسئولان کشور توانستند کشور و ملت را از افتادن در موج عظیم مشکلات ناشی از بحران جهانی تا حدود زیادی، دور نگه دارند که البته باید همچنان مراقب بود و تلاش کرد تا انشاءاله پیشرفتهای اقتصادی روزبروز شکوفاتر شود.

حضرت آیت الله خامنه ای از بروز نوآوریها و شکوفاییهای چشم گیر در سال 87 ابراز خرسندی کردند و افزودند: عمل به این شعار در مرحله مقدماتی خوب بوده است اما باید شعار نوآوری و شکوفایی را همچنان با جدیت پیگیری کنیم تا به فضل الهی، به نقطه ای که شایسته ملت ایران است برسیم.

ایشان همچنین در تشریح مسائل مهم جهانی در سال 87 ، علاوه بر بحران اقتصادی جهانی، به حمله ناکام 22 روزه رژیم صهیونیستی به غزه و مقاومت تحسین برانگیز مردم مظلوم فلسطین اشاره و تأکید کردند: شکست مفتضحانه صهیونیستها، این تجربه بسیار مهم را برای مردم دنیا به ارمغان آورد که می توانند در مقابل ستمگران بایستند و پیروز شوند.

رهبر انقلاب اسلامی سال جدید را سالی مهم دانستند و با اشاره به دعای حلول سال نو افزودند: تبدیل احوال ملت ایران به نیکوترین احوال، نیازمند توجه و لطف پروردگار است اما باید متوجه بود که جلب "لطف و رحمت الهی" به تلاش و همت آحاد مردم برای ایجاد تحول در زندگی شخصی و اجتماعی بستگی دارد.

ایشان در تشریح زمینه هایی که نیازمند تغییر و تحول جدی است به موضوع "اسرافهای شخصی و عمومی" و مصرف بی رویه منابع مختلف کشور اشاره کردند و افزودند: اسلام عزیز و همه عقلای عالم، بر این نکته تأکید می کنند که مصرف باید مدبرانه و عاقلانه مدیریت شود.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان پیام نوروزی تأکید کردند: همه ما بخصوص مسئولان قوای سه گانه، شخصیتهای اجتماعی و آحاد مردم باید در سال جدید در مسیر تحقق این شعار "مهم، حیاتی و اساسی" یعنی"اصلاح الگوی مصرف در همه زمینه‌ها"،  برنامه ریزی و حرکت کنیم تا با استفاده صحیح و مدبرانه از منابع کشور، مصداق برجسته ای از تبدیل احوال ملت به نیکوترین حالها، ظهور و بروز یابد.

نوشته شده توسط : رضاقاید

نظرات دیگران [ نظر]